Ad Home

Theme images by kelvinjay. Powered by Blogger.

Travel

Header Ads

Java

Selenium

UFT

Framework

General QA Concept

BDD

» » Java White Box Testing---java class concept --Must Know-5

Yo guys....good going....its time to give the developper a good chalange in terms of testing....

let us go bit deep...We will look the basic requirements on Class concept and methods..

1) Which is used to get the value of the instance variables?
Ans: Dot notation.
2) The new operator creates a single instance named class and returns a
reference to that object.
a)True
b)False
Ans: a.
3) A class is a template for multiple objects with similar features.
a)True
b)False
Ans: a.
4) What is mean by garbage collection?
Ans: When an object is no longer referred to by any variable, Java automatically
reclaims memory used by that object. This is known as garbage collection.
5) What are methods and how are they defined?
Ans: Methods are functions that operate on instances of classes in which they are defined.Objects can communicate with each other using methods and can call methods in other classes.
Method definition has four parts. They are name of the method, type of object or primitive type the method returns, a list of parameters and the body of the method.
A method's signature is a combination of the first three parts mentioned above.
6) What is calling method?
Ans: Calling methods are similar to calling or referring to an instance variable. These methods are accessed using dot notation.
Ex: obj.methodname(param1,param2)
7) Which method is used to determine the class of an object?
Ans: getClass( ) method can be used to find out what class the belongs to. This class is defined in the object class and is available to all objects.
8) All the classes in java.lang package are automatically imported when
a program is compiled.
a)True
b)False
Ans: a.
9) How can class be imported to a program?
Ans: To import a class, the import keyword should be used as shown.;
import classname;
10) How can class be imported from a package to a program?
Ans: import java . packagename . classname (or) import java.package name.*;
11) What is a constructor?
Ans: A constructor is a special kind of method that determines how an object is
initialized when created.
12) Which keyword is used to create an instance of a class?
Ans: new.
13) Which method is used to garbage collect an object?
Ans: finalize ().
14) Constructors can be overloaded like regular methods.
a)True
b)False
Ans: a.
15) What is casting?
Ans: Casting is bused to convert the value of one type to another.



16) Casting between primitive types allows conversion of one primitive type to another.
a)True
b)False
Ans: a.
17) Casting occurs commonly between numeric types.
a)True
b)False
Ans: a.
18) Boolean values can be cast into any other primitive type.
a)True
b)False
Ans: b.
19) Casting does not affect the original object or value.
a)True
b)False
Ans: a.
20) Which cast must be used to convert a larger value into a smaller one?
Ans: Explicit cast.
21) Which cast must be used to cast an object to another class?
Ans: Specific cast.
22) Which of the following features are common to both Java & C++?
A.The class declaration
b.The access modifiers
c.The encapsulation of data & methods with in objects
d.The use of pointers
Ans: a,b,c.
23) Which of the following statements accurately describe the use of access modifiers within a class definition?
a.They can be applied to both data & methods
b.They must precede a class's data variables or methods
c.They can follow a class's data variables or methods
d.They can appear in any order
e.They must be applied to data variables first and then to methods
Ans: a,b,d.
24) Suppose a given instance variable has been declared private.
Can this instance variable be manipulated by methods out side its class?
a.yes
b.no
Ans: b.
25) Which of the following statements can be used to describe a public method?
a.It is accessible to all other classes in the hierarchy
b.It is accessablde only to subclasses of its parent class
c.It represents the public interface of its class
d.The only way to gain access to this method is by calling one of the public class
methods
Ans: a,c.
26) Which of the following types of class members can be part of the internal part of a class?
a.Public instance variables
b.Private instance variables
c.Public methods
d.Private methods
Ans: b,d.
27) You would use the ____ operator to create a single instance of a named class.
a.new
b.dot
Ans: a.
28) Which of the following statements correctly describes the relation between an object and the instance variable it stores?
a.Each new object has its own distinctive set of instance variables
b.Each object has a copy of the instance variables of its class
c.the instance variable of each object are seperate from the variables of other objects
d.The instance variables of each object are stored together with the variables of other objects
Ans: a,b,c.
29) If no input parameters are specified in a method declaration then the declaration will include __.
a.an empty set of parantheses
b.the term void
Ans: a.
30) What are the functions of the dot(.) operator?
a.It enables you to access instance variables of any objects within a class
b.It enables you to store values in instance variables of an object
c.It is used to call object methods
d.It is to create a new object
Ans: a,b,c.
31) Which of the following can be referenced by this variable?
a.The instance variables of a class only
b.The methods of a class only
c.The instance variables and methods of a class
Ans: c.
32) The this reference is used in conjunction with ___methods.
a.static
b.non-static
Ans: b.
33) Which of the following operators are used in conjunction with the this and super references?
a.The new operator
b.The instanceof operator
c.The dot operator
Ans: c.
34) A constructor is automatically called when an object is instantiated
a. true
b. false
Ans: a.
35) When may a constructor be called without specifying arguments?
a. When the default constructor is not called
b. When the name of the constructor differs from that of the class
c. When there are no constructors for the class
Ans: c.
36) Each class in java can have a finalizer method
a. true
b.false
Ans: a.
37) When an object is referenced, does this mean that it has been identified by the finalizer method for garbage collection?
a.yes
b.no
Ans: b.
38) Because finalize () belongs to the java.lang.Object class, it is present in all ___.
a.objects
b.classes
c.methods
Ans: b.
39) Identify the true statements about finalization.
a.A class may have only one finalize method
b.Finalizers are mostly used with simple classes
c.Finalizer overloading is not allowed
Ans: a,c.
40) When you write finalize() method for your class, you are overriding a finalizer
inherited from a super class.
a.true
b.false
Ans: a.
41) Java memory management mechanism garbage collects objects which are no longer referenced
a true
b.false
Ans: a.
42) are objects referenced by a variable candidates for garbage collection when the variable goes out of scope?
a yes
b. no
Ans: a.
43) Java's garbage collector runs as a ___ priority thread waiting for __priority threads to relinquish the processor.
a.high
b.low
Ans: a,b.
44) The garbage collector will run immediately when the system is out of memory
a.true
b.false
Ans: a.
45) You can explicitly drop a object reference by setting the value of a variable whose data type is a reference type to ___
Ans: null
46) When might your program wish to run the garbage collecter?
a. before it enters a compute-intense section of code
b. before it enters a memory-intense section of code
c. before objects are finalized
d. when it knows there will be some idle time
Ans: a,b,d
47) For externalizable objects the class is solely responsible for the external format of its contents
a.true
b.false
Ans: a
48) When an object is stored, are all of the objects that are reachable from that object stored as well?
a.true
b.false
Ans: a
49) The default__ of objects protects private and trancient data, and supports the __ of the classes
a.evolution
b.encoding
Ans: b,a.
50) Which are keywords in Java?
a) NULL
b) sizeof
c) friend
d) extends
e) synchronized
Ans : d and e
51) When must the main class and the file name coincide?
Ans :When class is declared public.
52) What are different modifiers?
Ans : public, private, protected, default, static, trancient, volatile, final, abstract.
53) What are access modifiers?
Ans : public, private, protected, default.
54) What is meant by "Passing by value" and " Passing by reference"?
Ans : objects – pass by referrence
Methods - pass by value
55) Is a class a subclass of itself?
Ans : A class is a subclass itself.

56) What modifiers may be used with top-level class?
Ans : public, abstract, final.
57) What is an example of polymorphism?
Inner class
Anonymous classes
Method overloading
Method overriding
Ans : c

«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

No comments:

Leave a Reply