Header Ads

Quality Center Sample Test Set

This question set is published in suresh kumar's forum...I have given a try to answere the questions....please let me know if i am wrong...


1) Test management with Quality Center involves....... Phases.
A) Four B) Five C) Six D) Seven


Ans-B
Releases->Requirements-->test plan-->test lab-->Defects

2) The phases of Test management with Quality Center in order are:
A) Specify Releases, Specify Requirements, Plan Tests, Execute Tests, Track Defects
B) Specify Requirements, Specify Releases, Plan Tests, Execute Tests, Track Defects
C) Specify Requirements, Plan Tests, Specify Releases, Execute Tests, Track Defects
D) Specify Releases, Specify Requirements, Plan Tests, Track Defects, Execute Tests


Ans-A

3) By creating a list of authorized users and assigning each user a password and user group, you control the kinds of additions and modifications each user makes to the project.
A) True B) False

Ans-A

4) The .......determines the privileges that the user has within a project.
A) User ID B) User Name C) User group D) User SID


Ans-C


5) You can import data from Word or Excel to a Quality Center project.
A) True B) False


Ans-A


6) Quality Center 9.2 prompts you to install Microsoft .NET ...... if it is not already installed on your machine.
A) Framework 2.0 B) Framework 1.0
C) Framework 3.0 D) Framework 4.0


Ans-A

7) When you connect to a project, the Quality Center main window opens and displays the module in which you were last working.
A) True B) False

Ans-A



8) The can change and override a user.......s properties or password.
A) Global Administrator B) Site Administrator
C) Administrator D) QC Administrator

Ans-B

HP Quality Center Administrator?s Guide explains how to create and
maintain projects using Site Administration, and how to customize projects
using Project Customization. (Available online and in PDF format.)


You can control access to a Quality Center project by defining the users who
can log in to the project, and by specifying the types of tasks each user may
perform.
For each project, you select project users from the Quality Center site users
list. This list is created in Site Administration.

9) You can filter Quality Center data to display only those records that meet the criteria that you define. How many filters can you define?
A) Single item as a filter B) Two items as a filter
C) Multiple items as filter D) Five items as filter


Ans-C


10) In the test plan tree, you can define the ..............filter for associated test sets as?Open?.This ensures that only tests that belong to an open test set are displayed.
A) Double B) Twice C) Cross D) Multiple



Ans-C

11) By default, records appear in Quality Center in the
A) Increasing Order B) Decreasing Order
C) Order in which they were added D) None of these

Ans-c


12) You can save filter and sort information as a favorite view and then load it as needed.
A) True B) False

Ans-A

In the QC guide book it is written...

Note: If any filters are applied, it is recommended that you clear them:
? In the test plan tree, click the Set Filter/Sort arrow and choose Clear
Filter/Sort. Click Yes to confirm.
? In the Execution Grid, click the Set Filter/Sort arrow and choose Clear
Filter/Sort. Click Yes to confirm.

It implies that once the filter is set ....it got saved...i.e.Filter can be saved



13) You can copy and paste the filter, sort, and group by settings to another project.
A) True B) False


Ans-A

14) You can also share the settings (filter, sort, and group by settings) with another user by pasting them to an e-mail or a text file.
A) True B) False


Ans-B

15) When you use text search, the search ignores
A) articles (a, an, the)
B) Coordinate conjunctions (and, but, for, nor, or);
C) Boolean operators (and, or, not, if, or, then).
D) All of above


Ans--D

Text Search

? When you use the Text Search feature to search for a string that is also part of an HTML tag, such as body or html, all records containing formatted text that uses the tag will be found, as well as records containing the search string as text within a searchable field.

? When you add or update an entity at the same time as the text search is being enabled, you may receive an error message. However, after you close the error message, Quality Center adds or updates the entity correctly.

? When you use the Text Search feature in Quality Center on an Oracle database, note that Oracle has a default stoplist for each supported language containing a list of stopwords. The search will not find words that are in the stoplist for the language in which the search is being performed.

? When you use the Text Search feature in Quality Center on an Oracle database, note that there are some special characters that function as search operators within Oracle. If you use some of them in the search expression, the search may not find the expected results. For example, if you search for the expressions 'a* a' or 'a%a', which contain the operators * or %, an error message may display.
Powered by Blogger.