Ad Home

Theme images by kelvinjay. Powered by Blogger.

Travel

Header Ads

Java

Selenium

UFT

Framework

General QA Concept

BDD

» » ISTQB Sample Paper-21,

Question Paper 1:


1. An input field takes the year of birth between 1900 and 2004

The boundary values for testing this field are

a. 0,1900,2004,2005

b. 1900, 2004

c. 1899,1900,2004,2005

d. 1899, 1900, 1901,2003,2004,2005

2. Which one of the following are non-functional testing methods?

a. System testing

b. Usability testing

c. Performance testing

d. Both b & c

3. Which of the following tools would be involved in the automation of regression test?

a. Data tester

b. Boundary tester

c. Capture/Playback

d. Output comparator.

4. Incorrect form of Logic coverage is:

a. Statement Coverage

b. Pole Coverage

c. Condition Coverage

d. Path Coverage

5. Which of the following is not a quality characteristic listed in ISO 9126 Standard?

a. Functionality

b. Usability

c. Supportability

d. Maintainability

6. To test a function, the programmer has to write a _________, which calls the function to be tested and passes it test data.

a. Stub

b. Driver

c. Proxy

d. None of the above

7. Boundary value testing

a. Is the same as equivalence partitioning tests

b. Test boundary conditions on, below and above the edges of input and output equivalence classes

c. Tests combinations of input circumstances

d. Is used in white box testing strategy

8. Pick the best definition of quality

a. Quality is job one

b. Zero defects

c. Conformance to requirements

d. Work as designed

9. Fault Masking is

a. Error condition hiding another error condition

b. Creating a test case which does not reveal a fault

c. Masking a fault by developer

d. Masking a fault by a tester

10. One Key reason why developers have difficulty testing their own work is :

a. Lack of technical documentation

b. Lack of test tools on the market for developers

c. Lack of training

d. Lack of Objectivity

11. During the software development process, at what point can the test process start?

a. When the code is complete.

b. When the design is complete.

c. When the software requirements have been approved.

d. When the first code module is ready for unit testing

12. In a review meeting a moderator is a person who

a. Takes minutes of the meeting

b. Mediates between people

c. Takes telephone calls

d. Writes the documents to be reviewed

13. Given the Following program

IF X < Y

THEN Statement 1;

ELSE IF Y >= Z

THEN Statement 2;

END

McCabe’s Cyclomatic Complexity is :

a. 2

b. 3

c. 4

d. 5

14. How many test cases are necessary to cover all the possible sequences of statements (paths) for the following program fragment? Assume that the two conditions are independent of each other : -

…………

if (Condition 1)

then statement 1

else statement 2

fi

if (Condition 2)

then statement 3

fi

…………

a. Test Cases

b. 3 Test Cases

c. 4 Test Cases

d. Not achievable

15. Acceptance test cases are based on what?

a. Requirements

b. Design

c. Code

d. Decision table

16. “How much testing is enough?”

a. This question is impossible to answer

b. This question is easy to answer

c. The answer depends on the risk for your industry, contract and special requirements

d. This answer depends on the maturity of your developers

17. A common test technique during component test is

a. Statement and branch testing

b. Usability testing

c. Security testing

d. Performance testing

18. Statement Coverage will not check for the following.

a. Missing Statements

b. Unused Branches

c. Dead Code

d. Unused Statement

19. Independent Verification & Validation is

a. Done by the Developer

b. Done by the Test Engineers

c. Done By Management

d. Done by an Entity Outside the Project’s sphere of influence

20. Code Coverage is used as a measure of what ?

a. Defects

b. Trends analysis

c. Test Effectiveness

d. Time Spent Testing

«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

1 comments:

  1. Hope these answers are correct if wrong correct me:

    1. c
    2. d
    3. c
    4. b
    5. c
    6. b
    7. b
    8. c
    9. a
    10. d
    11. c
    12. b
    13. b
    14. a
    15. a
    16. c
    17. a
    18. a
    19. d
    20. c




    2.

    ReplyDelete