Header Ads

ISTQB Sample Question Paper-40

1. All might be done during unit testing except
a.Desk check
b.Manual support testing
c.Walkthrough
d.Compiler based testing
ans-b

2. Which is not a test oracle?( Source of expected outcome)
a. The existing system(For a bench mark)
b. The code
c. Individual's knowledge
d. User manual

ans-b

3. Integration Testing is the small
a. Tests the individual components that have been developped
b. Test interactions between modules or subsystems
c. Only uses components that form part of the live system
d. Tests interfaces to other system

ans-b

4. Which of the following is false
a. In a system two different failures may have different severities
b. A system necessarily more reliable after debugging for the removal of a fault
c. A fault need no affect the reliability of a system
d. Undetected errors may lead to faults and eventually to incorrect behaviour

ans-b

5.Which of the following is a functional testing?
a. Boundary value analysis
b. Performance testing
c. Usability testig
d. Security testing

ans -a

6. Which of the following is the best source of expected outcomes for UAT?
a. Actual result
b. Program specification
c. User Requirements
d. System specification

ans-c

7. which is false statement?
a. System tests are performed by independent teams
b. Functional testing is used more than structural testing
c. Faults found during system test are very expensive to fix
d. End user should be involved in system test

and -d

8.We split testing into distinct stages primarily as
a. Each stage has different purpose
b. It is easier to manage
c. we can run different tests in different environment
d. The more stage we have the better the testing

ans-a

9. Which document specifies the execution order
a. Test design specification
b. Test item specification

c. Test procedure specification

d. Test plan specification



ans-c

10. Responsibility of a moderator of a formal review:
a.Decide on execution of review
b.Document all the issues and problems
c. Leading the review of the documents
d. Identifying and describing the finding

ans-c
Powered by Blogger.