Ad Home

Theme images by kelvinjay. Powered by Blogger.

Travel

Header Ads

Java

Selenium

UFT

Framework

General QA Concept

BDD

» » QTP certification Sample Test

1. Which is not a build in variable in QTP?
a. Test Name
b. Action Iteration
c. Test Path
d. Test Iteration

Ans--C

2. Different ways to add object to object Repository
a. View/Add object in Active screen
b. Insert Step for selected in active screen
c. Using add object repository
d. All

Ans-d

3. Properties to acess the runtime properties and methods of an object
a. GetROProprty
b. GetRO method
c. Runtime
d. Object

Ans-a

4. Which function is used to get current time and date?
a.Now
b. Datetime
c. Date
d. Get Date Time

Ans-a

5. Inorder to crate action templete, we need to copy text from
a. Action template.temp
b.Actiontemplate.mst
c.Actiontemplatefile.mst
d.Actiontemplate.mst.txt

Ans-b

6.Which tool in menu is used to update active screen of a step?
a.Change Active screen
b. Update Active screen
c. Capture Active screen
d. Modify active screen

Ans-c

7.Which of the following is used to identify objects and text strings variying values?
a.Object Repository
b. Regular expression
c. Environmental values
d. Object identification

Ans-b

8. Active screen is used for
a. Inserting checkpoint
b. Generating required step using step generator
c.all
d. Inserting output values

Ans-c

9. Activescreen saves the data that dynamically changes for everyscreen
a. True
b. False

Ans-a

10. What are the different Object Repository types?
a. Per action
b. per test
c. Shared
d. Both Per action and shared

Ans-d

«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

No comments:

Leave a Reply